Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Παράνομη υλοτόμηση
Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά παράνομης υλοτόμησης στην περιοχή αμπέλια,και οχι μόνο στο δημοτικό διαμέρισμα Πρωτόπαππας, απόρροια της επέλασης της φτώχειας, αλλά και της συνεχούς αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Οι ομάδες λαθροϋλοτόμων, που αποψιλώνουν τα δάση αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με συνέπεια σοβαρός κίνδυνος για την χλωρίδα.
Οι πολίτες μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου, της βενζίνης, των παραγώγων του, αλλά και του άλλοτε φθηνού εναλλακτικού φυσικού αερίου, στρέφονται μέρα με την μέρα στις πιο παραδοσιακές λύσεις, όπως ξυλόσομπες, αλλά και τζάκια. Ωστόσο ακόμη και οι ιδιοκτήτες των παραδοσιακών και νομίμων σημείων πώλησης καυσόξυλων, δεν βλέπουν άνοδο στις πωλήσεις τους, αλλά πτώση, και αυτό διότι οι πολίτες στρέφονται στους υλοτόμους αυτούς, οι οποίοι πωλούν με εξευτελιστικές τιμές τόνους ξύλου που παρανόμως κόβουν.
Παρόλο το γενικό κλίμα φτώχειας και αβεβαιότητος, υπάρχουν πολίτες που κοιτούν και το γενικότερο καλό, και αυτό είναι και η διατήρηση των δασών.
Η απάντηση της δασικής υπηρεσίας στις συνεχείς οχλήσεις των πολιτών ήταν πως δεν υπάρχουν τα μέσα, το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και τα χρήματα προκειμένου να εποπτευθούν χιλιάδες στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων.
 Είναι τελείως διαφορετικό να κάνεις τα στραβά μάτια σε κάποιον γέροντα ή πάμπτωχο ο οποίος θα κόψει μερικά κούτσουρα για να ζεσταθεί, και άλλο το συγκεκριμένο φαινόμενο το οποίο απειλή με αποψίλωση τα ελληνικά δάση.
Πολύς κόσμος εκφράζει την ανησυχία του γιατί όπως λένε, παρόμοιο φαινόμενο, και μάλιστα μαζικά, είχε να εμφανιστεί στο χωριό μας από την Κατοχή.!!