Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σε… πτώχευση οδηγείται ο Αγ. Νικόλαος Πρωτόπαππας !

 
Η εκκλησία της Τοπικής Κοινότητας Πρωτόπαππας «είναι έτοιμη να παύσει να λειτουργεί», εξ αιτίας του Δήμου Ζίτσας, ο οποίος, όπως καταγγέλλει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο «αναιτιολόγητα και αυθαίρετα» δεν καταβάλει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τα χρήματα που δικαιούται (20% των εσόδων) από το Κληροδότημα Ιωάννου Ίσκου, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2008/2008/4.11.2008 απόφαση του Εφετείου Αθηνών.
«Οι πιστοί έπαψαν πλέον να εκκλησιάζονται, λόγω του επικρατούντος ψύχους, ο ψάλτης, λόγω οφειλών, δεν προσέρχεται, η καθαριότητα ανύπαρκτη και τα έσοδα ελάχιστα», αναφέρει χαρακτηριστικά η, από 22-2-2012, επιστολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προς τον Δήμαρχο Ζίτσας.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καταλογίζει ευθύνες στον κ. Δημήτριο Ρογκότη, για...
τη δημιουργηθείσα «θλιβερή και απαράδεκτη κατάσταση» και τον καλεί να παρέμβει αποτελεσματικά, προκειμένου ο Ιερός Ναός να συνεχίσει το έργο του.
«Πέρασαν 14 μήνες (!) απ’ όταν, κύριε Δήμαρχε, αναλάβατε τα καθήκοντά σας, και παρά τις κατ’ επανάληψη οχλήσεις μας, δεν καταβάλατε στην Εκκλησία μας το ποσό που εκ του Νόμου και της βούλησης του διαθέτη δικαιούται», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και υπογραμμίζει: «Πρωτοφανής και πρωτόγνωρη τακτική!».
Και η επιστολή –η οποία ανακοινώθηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, για τα περαιτέρω- καταλήγει: «Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, κύριε Δήμαρχε, έχει πρωταρχικό καθήκον και υποχρέωση να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Ιερού Ναού και των πιστών, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ισχύοντος Κανονισμού (υπ’ αριθ. 8/1979) «Περί ιερών Ναών και Ενοριών». Και αυτό σήμερα κάνει –και πάντοτε θα κάνει- ζητώντας μάλιστα, εφ όσον παρίσταται ανάγκη, και την παρέμβαση της αρμόδιας Αρχής».
Η επιστολή περιέχει και την κάτωθι δήλωση, για το επίμαχο θέμα, αξιωματούχου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο: «Κατάχρηση εξουσίας» της Δημοτικής Αρχής, χαρακτήρισε το γεγονός αξιωματούχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Κάτι τέτοιο ποτέ δεν έχει συμβεί στην περιοχή μας», πρόσθεσε.
«Αναμένουμε να χειριστεί προσωπικά και να δώσει λύση στο θέμα ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης. Δεν είναι ασφαλώς στις προθέσεις του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να ζητήσει την παρέμβαση της αρμόδιας Αρχής, προκειμένου ο Δήμος να υλοποιήσει την απόφαση του Εφετείου Αθηνών», δήλωσε στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.......

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.